Naturliga ingredienser, utan onödiga tillsatser
Helfoder med extra kosttillskott och protein
För den lille finsmakaren
Katters beteende och instinkter är medfödda och ligger till grund för hur de styrs. Ju mer du känner till om din katts naturliga sätt att vara, desto lättare blir det för dig att förstå varför den gör som den gör och vad den behöver från dig för att må riktigt bra. Här får du tips och råd på vägen om katters beteende.
Som katt och hund är ett vanligt sätt att beskriva två individer som inte helt kommer överens med varandra, och det ligger någonting i det. Katter och hundar harett komplicerat förhållande till varandra och det har sina naturliga förklaringar. Men det betyder inte att de inte kan bli vänner och trivas ihop. I den här artikeln förklarar kattexperten Elin Hirsch hur du introducerar en katt och en hund för varandra, steg för steg.
Har du någonsin funderat på vad din katt försöker tala om för dig när den jamar eller låter? Lär dig tolka din misses olika läten så slipper du gissa!
Katter markerar sitt revir med hjälp av dofter, genom att kissa, klösa eller stryka sig mot. Oftast är det av ren instinkt men ibland kan det vara för att din misse känner sig orolig och då finns det olika knep du kan ta till för att hjälpa den.
En innekatt får inte utlopp för sina rovdjursinstinkter på samma sätt som en utekatt. Ibland kan det leda till att missen ger sig på dina grejer för att få utlopp för sin överskottsenergi. Om inte du hinner före! Avled din pälskling med några enkla aktiviteter.
Det finns många myter om katter – men är de sanna? Här synar vi fem vanliga myter i sömmarna.
Att i lagom takt vänja kattungen vid omvärlden – till exempel hushållsljud, andra djur och andra människor – är väl investerad tid. Det ger rätt förutsättningar för att den ska växa upp till en lugn och trygg misse.
Katter ska alltid ha tillgång till mat och färskt vatten, men visste du att hur du placerar mat och vattenskål spelar stor roll? Vattenskålen ska placeras minst en meter från matskålen. Men vad ska jag göra om min katt inte äter?
En kastrerad katts ämnesomsättning är 30 lägre än ämnesomsättningen hos en katt som inte är kastrerad. När du har kastrerat din katt behöver du därför hålla lite extra koll så att han/hon inte går upp i vikt. I Mjaus sortiment finns både torrfoder och våtmat som är specialanpassat för kastrerade katter.
Att kastrera katten har många fördelar, inte minst förhindrar det att oönskade kullar föds. Det vanligaste är att man kastrera en kattunge när den är 5-6 månader. En del katter blir könsmogna tidigare så håll din katt under uppsikt så att den inte bidrar till oönskade kullar.