Hemlösa katters vecka v.43

Hemlösa katters vecka – är en temaveckan som riktar ljuset mot Sveriges över 100 000 hemlösa katter, och alla de katthem som gör sitt yttersta för att hjälpa dem. Ett stort antal ideella katthem deltar, och du kan hitta insamlingslådor (utformade som en stor Mjau-tetra) i matbutiker över hela landet.

Ser du en stor tetra i din butik – köp kattmat och skänk direkt i lådan, denna mat kommer oavkortat gå till ditt lokala katthem <3

 

Mjau bryr sig – alltid!

Hemlösa katters vecka är en temavecka skapad av oss på Mjau, och är ett av flera initiativ vi driver, vars syfte är att höja katters status. Utöver Hemlösa katters vecka står vi även bakom kattkörkortet, ett test som riktar sig till kattägare för att upplysa dem om ansvaret som kommer med ett kattköp. Vi har initierat en namninsamling för att lagstifta obligatorisk ID-märkning av katter. Vi driver också vårt eget katthem Tassalyckan. Dit kommer katter som inte har något hem, och får stanna livet ut. Vår senaste satsning för att stötta katthem, och hjälpa hemlösa katter är Mjau Gåvoshop. Där kan kattälskare enkelt köpa gåvopaket som genererar mat till hemlösa missar. För varje köp adderar vi på Mjau ytterligare 3kg kattmat.

Hemlösa katter
Vad händer under Hemlösa katters vecka?

Hemlösa katters vecka är en temavecka som belyser situationen för Sveriges över 100 000 hemlösa katter, och katthemmen som kämpar för deras överlevnad. Under veckan som infaller v 43 varje år engagerar sig katthem i lokala matinsamlingar och upprop. Kattälskare från norr till söder går samman och gör skillnad genom att skänka kattmat till sitt lokala katthem! Hemlösa katters vecka är ett initiativ från Mjau som startade år 2017. I år infaller Hemlösa katters vecka för sjunde året – det är vi stolta över. Vecka 43 2023 är det äntligen dags igen!

Hemlösa katter
Varför finns det så många hemlösa katter?

Att det finns så många hemlösa katter i Sverige beror till stor del på okunskap. Utekatter som inte är id-märkta och registrerade eller kastrerade, till exempel. För att förebygga problemet med hemlösa katter skapade Mjau tillsammans med Djurskyddet ett kattkörkort för att lära ut hur kattägare kan ta mer ansvar. Läs mer och ta körkortet på www.kattkorkortet.se.

Hemlösa katter
Många katter – små resurser

Nästan alla katthem drivs på ideell basis och är mer eller mindre i behov av stöd för att gå runt. Utgifterna är många: mat till katterna, lokalhyror, veterinärbesök och administration av kattadoptioner är några av de många utgifter som finns. Därför tar katthem tacksamt emot bidrag alla dagar om året, inte bara under Hemlösa katters vecka. Nästan alla katthem har en hemsida eller Facebooksida med information om hur du bäst kan hjälpa till. Många små insatser gör stor skillnad!

Besök Mjaus katthem, Tassalyckan

Hjälp oss göra skillnad för hemlösa katter

Hittar du ingen insamlingslåda i din lokala butik – skänk mat till utsatta missar på katthem runt om i landet genom Mjau Gåvoshop.

Till Mjau Gåvoshop