Vi värnar om djuren och naturen

Mjau har som mål att producera riktigt bra kattmat, på ett bra sätt, med hållbarhet, miljö och vår gemensamma framtid i fokus. Kattmaten från Vårgårda är ansvarsfullt producerad och gjord på högklassiga, naturliga och utvalda råvaror.

Högklassiga, naturliga råvaror

Stora delar av våra ingredienser levereras varje morgon från våra bönder direkt till fabriken i Vårgårda där vi tillagar våtfoder i återvinningsbara tetraförpackningar, våtfoder i burk och torrfoder. Det gör att vår kattmat innehåller råvaror som producerats under EU:s djurskyddslag som har några av världens högsta djurskyddsstandarder, vilket gör att våra råvaror är av riktigt bra kvalitet.

Råvarorna vi använder idag konkurrerar inte med råvaror för människor. I stället tar vi vara på de produkter som väljs bort av konsumenten, men som håller hög kvalitet. Av detta lagar vi smakligt och högkvalitativt foder särskilt anpassat för katter.

Trenden att ge våra sällskapsdjur allt mer av de råvaror som även skulle kunna gå till människor tycker vi på Mjau inte är hållbart ur ett klimatperspektiv.

Köket drivs med förnyelsebar energi

Vårt kök i Vårgårda drivs med 100 procent förnyelsebar energi och är beläget i Västsveriges vackra jordbruksbygd. Vårt kök drivs till tre fjärdedelar av ånga från Vårgårda ångfabrik och en fjärdedel av el från vattenkraft, så kallad grön el.

Matrester och spill från vår foderproduktion tillvaratas och återvinns till biogas, som driver stadsbussar och sopbilar.

Miljövänliga förpackningar

Vi var först i världen att erbjuda Tetra Recart®-förpackningar, som är en kartongbaserad, miljövänlig förpackning. Den är lätt att öppna och återförsluta och med logistiska fördelar som minskar antalet transporter. Materialet i vår Tetra Recart® är FSC-märkt och återvinningsbart. Här hittar du våtfoder i tetraförpackning.

Livsmedelscertifierad tillverkning sedan 2007

För oss på Mjau det viktigt att allt vi serverar till djuren håller hög kvalitet. Därför har vår djurmatsproduktion i Vårgårda varit livsmedelscertifierad enligt ISO 22000 ända sedan 2007. Vi var faktiskt den första svenska djurfoderaktören som satsade på livsmedelscertifierad tillverkning av djurmat.

ISO 22000 är en standard för kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin och som fokuserar på livsmedelssäkerhet. Certifieringen innebär bland annat att våra råvaror är fullt spårbara. Tack vare att vår fabrik i Vårgårda är livsmedelscertifierad får du som djurägare ett tydligt bevis på att våra produkter inte innehåller något som är skadligt för djuret och att maten tillagas under goda förhållanden.

Certifieringen leder också till att vi följer hårda krav på god hygien och renlighet i vår produktion, vilket kontrolleras regelbundet såväl av oss själva som av externa kontrollinstanser.