Våt- och torrfoder för steriliserade / kastrerade katter

Kastrerade katter får, som du säkert vet, minskad ämnesomsättning. Det är därför vårt foder för kastrerade katter har ett lägre energiinnehåll. När du ger det till din misse kan du vara säker på att det är noga anpassat efter din katts lägre energibehov. Maten har också lägre mineralnivåer för att minska risken för urinsten, något som kan drabba kastrerade katter. Visst känns det bra att hjälpa din misse att må bättre?

Anpassat kattfoder kan hjälpa katten att hålla vikten

Om du tycker det känns krångligt att hålla koll på hur mycket mindre foder du bör ge din kastrerade katt kan lösningen vara att byta till ett foder med lägre energiinnehåll. Vi på Mjau har tagit fram foder speciellt för kastrerade katter, för att du ska slippa oroa dig över vad din katt får i sig. Självklart finns det anpassad mat både för inne- och utekatter!

Mjau torrfoder för kastrerad / steriliserad katt

Mjau finns såklart som torrfoder för kastrerad / steriliserad katt både för  ute- och innekatter. Det är lagat på färsk, svensk kyckling och med en mineralbalans som är anpassad för den kastrerade katten. Dessutom har fodret en bra fibersammansättning som hjälper din katts mage att fungera som den ska.

Nyhet – Mjau våtfoder för kastrerad katt

Visste du att våtfoder är extra bra för just kastrerade / steriliserade katter? Dels för att det generellt alltid har en lägre energinivå, dels eftersom det innehåller mycket vätska, vilket minskar risken för urinsten.

Nu har vi dessutom tagit fram ett extra anpassat våtfoder för kastrerade katter. Det innehåller 100 procent animaliska proteiner och är fullt ut anpassat efter kastrerade katters behov med lägre energi- och mineralinnehåll. Vi har också tillsatt den naturliga fibren cikoriainulin, som bidrar till en glad kattmage. Självklart innehåller våra våtfoder inga onödiga tillsatser. Vi har inte heller tillsatt vare sig socker eller spannmål. Vårt våtfoder finns i flera mumsiga smaker. Vilken blir din misses favorit?

Mjaus våtfoder för kastrerad katt

  • Lägre energiinnehåll och mineralhalt
  • Tillagat utan spannmål
  • 100 procent animaliska proteiner
  • Inget tillsatt socker
  • Naturliga råvaror utan några onödiga tillsatser
  • Innehåller inulin, naturligt fiber för en välfungerande mage

Foder för kastrerad katt

Kastrerade katter behöver ett annat foder, eftersom ämnesomsättningen sjunker med cirka 30 procent, vilket gör att de får lättare att lägga på sig om de fortsätter att äta som vanligt. Vissa missar får dessutom en större aptit, samtidigt som de inte är lika aktiva som de var före kastereringen. Om du inte vill byta till torrfoder för kastrerad / steriliserad katt behöver du minska mängden torrfoder med en tredjedel för att hjälpa din katt att hålla vikten. Det är också bra att byta ut en del av den resterande mängden torrfoder mot våtfoder för kastrerad katt, som generellt har lägre energiinnehåll. Som en bonus får din misse i sig mer vätska vilket kan minska risken för urinsten, något som kastrerade katter också kan få problem med.