Mjau gör skillnad

Vi vill utrota katthemlösheten. Idag finns omkring 100.000 hemlösa katter i Sverige och det är 100.000 för många. Många av katterna har blivit övergivna, och lever ofta i misär med svält och sjukdomar eftersom katter klarar sig dåligt på egen hand i naturen – och katthemmen räcker inte till. Mjau kämpar för att öka kattens värde i samhället. Låt oss minska antalet hemlösa katter tillsammans.

Katthemlösheten beror till största delen på okunskap hos kattägare. Okunskap om vikten av att kastrera sin katt.

Det finns alltså väldigt många kattägare som bara genom att inte kastrera sin misse bidrar till att det hela tiden blir fler hemlösa katter. Problemet med hemlösa katter är så stort att Jordbruksverket nyligen har skärpt reglerna för vad som gäller om en kattägare väljer att ha sin katt ute. Vi hoppas att denna åtgärd på sikt ska kunna minska antalet hemlösa katter.

Några av våra initiativ:

  • Vi har lanserat Mjau gåvoshop där den som vill hjälpa till kan skänka kattmat till olika katthem i Sverige och mätta övergivna katters magar.
  • Vi driver ett eget katthem, Tassalyckan, där hemlösa katter får en andra chans i livet.
  • Genom initiativ som Hemlösa katters vecka sprider vi kunskap och skänker mat till hemlösa katter.
  • Vi rekommenderar att alla katter som inte ska användas till avel kastreras.

Skänk mat till katthem

Genom att köpa något av våra gåvopaket i Mjau Gåvoshop skänker du mat till utsatta missar på katthem runt om i landet.

Läs mer om Mjau Gåvoshop

Våra finsmakare på Tassalyckan

På Tassalyckans katthem bor ett trettiotal katter som fått en andra chans i livet. De flesta kommer från katthem eller är omplaceringskatter. De är även med och hjälper oss att tycka till om kattmaten och bestämmer om vår mat blir godkänd eller inte.

Läs mer om vårt katthem