Naturliga ingredienser, utan onödiga tillsatser
Helfoder med extra kosttillskott och protein
För den lille finsmakaren
Vi vill utrota katthemlösheten. Idag finns omkring 100.000 hemlösa katter i Sverige och det är 100.000 för många. Många av katterna har blivit övergivna, och lever ofta i misär med svält och sjukdomar eftersom katter klarar sig dåligt på egen hand i naturen – och katthemmen räcker inte till. Mjau kämpar för att öka kattens värde i samhället. Låt oss minska antalet hemlösa katter tillsammans.
Katthemlösheten beror till största delen på okunskap hos kattägare. Okunskap om vikten av att kastrera sin katt.
Det finns alltså väldigt många kattägare som bara genom att inte kastrera sin misse bidrar till att det hela tiden blir fler hemlösa katter. Problemet med hemlösa katter är så stort att Jordbruksverket nyligen har skärpt reglerna för vad som gäller om en kattägare väljer att ha sin katt ute. Vi hoppas att denna åtgärd på sikt ska kunna minska antalet hemlösa katter.
Genom att köpa något av våra gåvopaket i Mjau Gåvoshop skänker du mat till utsatta missar på katthem runt om i landet.
Det finns många hemlösa katter i Sverige. När du adopterar en katt från ett katthem får du alltid en katt som är veterinärbesiktad, vaccinerad, ID-märkt och kastrerad (om den är gammal nog). Eftersom katthemmen oftast har väldigt bra koll på sina katters personlighet kan de också matcha dig med en katt som passar just din livssituation.
Sedan den 1 januari 2023 är det obligatoriskt med ID-märkning och registrering av katter. Lagen tydliggör ägaransvar och gör det enklare att spåra bortsprungna katter.
På Tassalyckans katthem bor ett trettiotal katter som fått en andra chans i livet. De flesta kommer från katthem eller är omplaceringskatter. De är även med och hjälper oss att tycka till om kattmaten och bestämmer om vår mat blir godkänd eller inte.
Att kastrera katten har många fördelar, inte minst förhindrar det att oönskade kullar föds. Det vanligaste är att man kastrera en kattunge när den är 5-6 månader. En del katter blir könsmogna tidigare så håll din katt under uppsikt så att den inte bidrar till oönskade kullar.
De flesta katter får mask någon gång i livet. Speciellt vanligt är det hos de lite yngre kissarna. Har din katt dessutom ett extra öga för möss är sannolikheten ännu större och då kan det vara viktigare att hålla koll på din katts avmaskning. Hur ofta du bör avmaska din katt beror på ålder och om det är en inne- eller utekatt.
Vaccinationer skyddar inte bara din misse utan hjälper också till att stoppa spridningen av sjukdomar som kattpest och kattinfluensa. Även innekatter behöver vaccineras eftersom människor kan överföra smitta mellan katter. Om du ska resa med din katt kan den behöva tilläggsvaccinationer.