Pälsvård för katt som fäller mycket hår

Vi på Mjau älskar katter, långhåriga som korthåriga! Men vi vet, katthår på kläder och möbler kan reta gallfeber på vem om helst och ibland leda till oro. Här kommer tre tips på pälsvård för katten, och hur du tar hand om envisa katthår.

1. Helt naturligt att katter hårar

Att katter hårar är oftast helt naturligt. Allra mest fäller de när de går från vinterpäls till sommarpäls. Så länge din katt inte får kala fläckar, klåda eller går ned i vikt behöver du inte oroa dig. Genom att välja ett foder av hög kvalitet kan du försäkra dig om att din katt får i sig alla de vitaminer och mineraler den behöver.

2. Borsta katten dagligen – bra pälsvård

Det bästa du kan göra för en katt som hårar är att borsta eller kamma den – gärna dagligen. De flesta katter gillar att bli borstade, men se till att katten får vänja sig i tid. Det är viktigt att borst-stunden blir positiv och ingenting din katt fasar för. Passa på att leta igenom efter fästingar, loppor eller sår när du väl håller på. Det blir en viktig stund för pälsvård, men är också mysigt för dig och din misse.

3. På med gummihandskar, fram med roller och tvättbollar

Hjälper inte pälsvården mot alla katthår och är det kanske dags att förlika sig med att du har en misse som hårar. Lugn, det finns saker som underlättar i kampen mot kattpäls.

Gummihandskar och rollers är en kattägares bästa vän. Genom att dra med gummihandskar över dina tygbeklädda möbler får du enkelt bort löst katthår. En roller finns att köpa i de flesta butiker och på ett kick har du rollat bort hår från dina kläder. Slutligen vill vi tipsa om tvättbollar: du kastar helt enkelt in dem i tvättmaskinen och låter dem fånga upp lösa katthår från kläderna.