Tetra Recart® – en klimatsmart, återförslutningsbar förpackning

Du vet väl att du hittar Mjaus våtfoder i Tetra Recart®, en klimatsmart förpackning som dessutom är återförslutningsbar.

Please accept marketing cookies to view this content.

Mjau kattmat i Tetra Recart®-förpackning

Vi har valt att komplettera sortimentet med en kartongbaserad, miljövänlig förpackning vars egenskaper motsvarar en traditionell konservburk till vår kattmat. Den har många fördelar.

Tetra Recart®-förpackningen är lätt att öppna och återförsluta. En öppnad förpackning med våtfoder håller sig fräsch i minst två dagar i kylskåpet.

När förpackningen är slut är den enkel att skölja ur, vika ihop och återvinna som pappersförpackning.

Det ryms 18 procent fler Mjau kattmat Tetra Recart®-förpackningar på en pall än cylindriska konservburkar. Dessutom är förpackningen 60 procent lättare än en konservburk.

FSC-märkning skyddar miljön

Tetra Recart®-förpackningarna är FSC™-märkta (Forest Stewardship Council). Forest Stewardship Council™ garanterar att träfibrerna i förpackningen kommer från ansvarsfullt brukade skogar och andra kontrollerade källor. Forest Stewardship Council™ (FSC™) kontrollerar att skogarna förvaltas på ett sätt som säkerställer skogens framtid, skyddar vilda djur och växter och gynnar lokalbefolkningen och de som arbetar med skogen. När du köper FSC™-märkta varor gör du miljön en tjänst.

Fyra smarta anledningar

  1. Minskad koldioxidavtryck – sett över förpackningens hela livstid är koldioxidutsläppet 81% lägre* än för en konservburk eller glasförpackning.
  2. Förpackningen som “växer tillbaka” – minst 69% av materialet** i en Tetra Recart®-förpackning kommer från förnybara resurser.
  3. Skogsbruk som tänker framåt – 100% av förpackningen i Tetra Recart® kommer från FSC®-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.
  4. Färre lastbilar på vägarna – Tetra Recart® packas och transporteras effektivt tack vare den rektangulära formen och låga vikten.

Vill du läsa mer? Besök www.tetrapack.com