Därför bör du försäkra katten

I takt med att katten fått högre status så är fler villiga att betala mer för sjukvård för sin katt, men många behandlingar är kostsamma. Därför är det viktigt att försäkra katten, helst så tidigt som möjligt. Många olika företag tillhandahåller i dag kattförsäkringar speciellt utformade för katter som sällskapsdjur.

Undvik höga kostnader med kattförsäkring

Genom att försäkra katten kan du undvika höga kostnader. Om en katt har svalt ett föremål och behöver opereras kan det kosta uppemot 25.000 kronor. Desto äldre katten blir, ju större risk är det också för ålderskrämpor och sjukdomar. Unga katter är ofta friskare. Därför erbjuder en del företag en självriskrabatt. Om katten inte varit sjuk tjänar den in en summa varje år som sedan dras av på självrisken om katten blir sjuk. Det kan vara en morot för att försäkra katten långt innan den hamnar i riskzonen!

Försäkra din katt tidigt

När du försäkrar din katt tidigt undviker du att åkommor kan räknas som existerande tillstånd. Om katten till exempel har problem med urinvägarna innan den blir försäkrad så är det inte säkert att kattförsäkringen täcker alla kostnader om komplikationer uppstår senare.

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på kattförsäkringar om de tecknas tidigt. Speciella priser finns om du försäkrar din kattunge. Du kan även få andra rabatter om katten till exempel är id-märkt och registrerad.